REGERINGEN KRÆVER FLERE FATTIGE … STRAKS!

Hjælp

FLYGTNINGE ER OGSÅ MENNESKER
Tale ved folketingets vedtagelse af ny lov 27/8 2015

Det er lidt uvant for mig at stå her. Normalt er min talerstol teateret…. men det må gå, som det kan. Jeg gider ikke bare holde mund.

”Flygtninge er også mennesker” står der på et banner dér – ja, det er den overskrift, vi samles under. ”Flygtninge er også mennesker” – det er jo sådan set en temmelig overflødig konstatering. Og der bør råbes vagt i alt andet end gevær, når vi er en så stor gruppe mennesker i vort land, der har følt, at det her i 2015 er nødvendigt at gøre opmærksom på noget så selvfølgeligt som, at flygtninge … er mennesker.
Vel at mærke – meget modige mennesker, handlekraftige mennesker, der for at skaffe deres børn og sig selv et liv – med netop livet som indsats har udstået strabadser og taget chancer, som I og jeg dårligt kan forestille os.
Vi taler ikke om bekvemmelighedsflygtninge eller nasserøve, men om mennesker, hvis verden er styrtet i grus. Og som så alligevel har samlet sig sammen og udvist et mod, en udholdenhed og en beundringsværdig ansvarsfuldhed over for egen situation.
Respekt! Bør de mødes med. Respekt!

Læs resten

BEDRAGET OM IRAK-INVASIONEN

letskickassBEDRAGET OM IRAK-INVATIONEN

Da Danmark tilbage i 2003 besluttede at gå i krig, var det ansvarsløst – når man nu i 2015 nægter at undersøge ansvarsløsheden, er det igen ansvarsløst. Når Irak-kommissionen nu er nedlagt, er det rimeligt at spørge: Hvad er vi gået glip af? De eneste, der ved det med sikkerhed, er kommissionens medlemmer – og deres svar er éntydigt: Vi er gået glip af ret meget!!!
Regeringen derimod betragter problematikken som ”tilstrækkeligt belyst”….

Den 21. marts 2003 besluttede folketinget at gå i krig. Det blev vedtaget – og hør nu godt efter – med et tordnende flertal på 61 ud af folketingets 179 medlemmer. Det er ikke noget særligt stort flertal – der mangler sådan set 29…. 50 stemte imod – og 68 medlemmer var fraværende. Den dag, hvor folketinget for første gang i halvandet hundrede år besluttede at lade vort land være part i en angrebskrig – en helt ufattelig tung beslutning – var 68 medlemmer fraværende. Det, der hedder “clearet”. Hvorfor var de fraværende? Tja, nogen havde måske sygt barn, vigtigere møder eller sku’ til tandlægen.

Læs resten

DET MÅ IKKE HEDDE REVY!!!

DET MÅ IKKE HEDDE REVY!

en munter forestilling om den danske revy

SE OGSÅ LINK: www.dk-turneteater.dk

”Er revy fint? – Er revy kultur? – Er revyen stueren?”
Den slags spørgsmål stilles nu og da på avisernes kultursider – i øvrigt ofte af folk, der ikke har set en revy.
Spørgsmålene er lige så irrelevante, som når man spø’r ”Er teater kedeligt?”.
Noget teater er kedeligt – noget er det ikke. Det samme med revyen. Somme tider lykkes vi – andre gange ikke. Det er den slags, der hedder liv.
Men at revyen har en lang historie bag sig og er en indiskutabel og væsentlig del af den kulturelle fællesnævner, man så flittigt kalder danskhed – det er ubestrideligt.
Læs resten