i ly af latter

a2-lilleFORLAGET SKRIVER:

Manden med de mange kasketter – og en enkelt nissehue…
I en underholdende og ærlig selvbiografi fortæller Flemming Jensen om et alvorligt liv fyldt med latter. En meget personlig øjenvidneskildring, hvor alderen mest tager form som smilerynker. Og så er han en af disse kunstnere, der aldeles utilbørligt blander sig i politik…
Du kender ham måske som grødnissen Lunte, som skuespiller, tv-vært, instruktør eller forfatter. Kært barn har mange kasketter.
I denne biografi er det forfatteren Flemming Jensen, som fortæller om mennesket Flemming Jensen. Ham, der skabte ængstelse hos sine forældre ved at lægge pegepinden på hylden og skifte den sikre lærergerning ud med det usikre liv som kunstner. Som har modtaget litteraturpriser i udlandet for sine bøger, han ikke kan få anmeldt herhjemme. Som stadig mærker savnet af sin bedste ven – Jesper Klein. Og som muligvis er den største trussel mod dansk film med (uoverlagte) mordforsøg på både Pilou Asbæk og Jesper Christensen.
For første gang svarer Flemming Jensen på mange års beskyldninger om at være flygtet i skattely i England.
Læs resten

MOGENS OG MAHMOUD

UDKOMMER NU OGSÅ PÅ FRANSK OG ITALIENSK

Denne bog er blevet til på en lidt usædvanlig måde: Den startede som en teaterforestilling – læs derfor også under rubrikken TEATERSCENEN – og forestillingen inspirererede forfatteren til at brede historien ud, tilføje personer og locations, skrive fortællingen om på mediets præmisser og lade den blive til en selvstændig bog.

MOGENS OG MAHMOUD er historien om et utilsigtet venskab.
Hvad nu hvis en dansk muslim med mellemøstlige rødder pludselig var nødt til at have sin pæredanske chef boende i sin lejlighed på 7.sal i Avedøre?
Mahmoud er IT-nørd, Mogens er revisor med slips i neutral farve. Hertil kommer en lidt firkantet fiskeeksportør fra Hirtshals og hans medbragte kone samt en ung kvindelig fysioterapeut, en columnist og ikke mindst imamen fra Brønshhøj. Med dette brogede persongalleri samlet i den lille lejlighed på 7.sal er der lagt på til en politisk komedie, som også viser sig at være en varm kærlighedshistorie. MOGENS OG MAHMOUD er en menneskelig fortælling om, at vi uanset tro, tradition og kultur er lige så ens, som vi er forskellige.
Læs resten

JAKOB

Romanen er baseret på de to tidligere romaner Imaqa og Den skyldiges uskyld.

Det er så blevet til historien om den grønlandske dreng, Jacob, der bliver sendt et år til Danmark for at blive dansk. Det blev han vel aldrig – men hvad blev han så? Jakob kommer tilbage til den lille bygd – og må bruge resten af sit liv på at blive sig selv. Og måske finder han først endeligt fodfæste som voksen på den anden side af jordkloden, hvor mødet med kærligheden gi’r ham troen tilbagepå, at verdener kan være forskellige, men mennesker er ens.

Vi andre kan så fundere på, om meget af vores nutidige verdens terrorisme, i alsin gru, alligevel bunder i den pureste hjærtets renhed.

Læs resten

BANKRØVER BLUES

– alvorlig, humoristisk roman af Flemming Jensen

Er ondt altid så forfærdeligt ondt – og hvor god er godheden? Hvad nu hvis magt kan redde verden – bør man så ikke søge den? Har oprindelige folk lov til at tage resten af verden som gidsler for at kunne fastholde en museal tilværelse? Er der plads til en død statsminister i en tønde til opsamling af regnvand? Og hvor gør man i givet fald af tønden?

Læs resten

JENSEN OG KLEIN I KLOSTER

Af Claus Ib Olsen

Jensen og Klein på dannelsesrejse

Turen går til Rom og Syditalien, og undervejs bliver der bl.a. snakket om forskellen mellem politikere som Berlusconi, Fogh og Obama,, finanskrisen, globalisering, H.C. Andersen, siesta, danske guldalderkunstnere, det italienske måltid og kongehuset.

Vi hører om et besøg hos en italiensk slankeguru, gastronomi og feminisme og hospitalsoplevelser, men vi stifter også bekendtskab med Amalfikysten, Villa Cimbrone, det tidligere nonnekloster San Cataldo, Napoli, italienernes tegnsprog, camoraen, pizzaen … og livet i al almindelighed.

JENSEN OG KLEIN PÅ PILGRIMSREJSE

Af Claus Ib Olsen

Duoen Flemming Jensen & Jesper Klein -præsentation turde være overflødig – har været på pilgrimsfærd til en forladt engelsk badeby uden for sæsonen! Med England som kullisse har de to folkekære humorister kastet sig ud i samtaler om både dette og hint.
de taler naturligvis om de engelske omgivelser: om englændere, publiv, engelsk humor og mad, om teater i London m.m. Men nok så vigtigt kommer de også ind på mange års venskab og arbejde, der bl.a. har resulteret i stykker som Gøngehøvdingen, Jorden rundt i 80 dage og Ti mord på to mand. De taler om alder, piller og kosttilskud; om teater, film, tv og stand-up. Og naturligvis falder der også nogle skarpe politiske kommentarer om tidens tankegang.

Jensen & Klein på pilgrimsrejse er en morsom bog om både lette og tunge emner. En bog med både vid og bid.

DEN SKYLDIGES USKYLD

Den Unge gønlænder Jakob tager til Bali som en del af et dansk filmhold, der er sendt ud for at lave rejseprogrammer til tv. Jakobs sind er formørket efter en frygtelig hændelse i barndommen, men da filmholdet kommer til den lille balinesiske landsby Petitenget falder han til ro og finder glæden. Her her finder han den store kærlighed i skikkelse af en ung balinesisk kvinde. Men han møder også en gruppe lokale terrorister, der vil redde øen fra den ødelæggende masseturisme. Lige under overfladen lurer katastrofen.

LÆS MERE

REVISOR NIELSEN

-…OG PÅ DEN 8. DAG SKABTE HAN EN REVISOR
-ET STED PÅ SJÆLLAND EKSPLODERER EN GRIS
-DEN POLSKE LUDDER VENDER TILBAGE
-BØSSEN I BAGGÅRDEN

En romantisk folkekomedie om actionhelten Nielsen, en ganske almindelig revisor, der står af ræset og på livet.

Revisor Nielsen kvitter hus i Villabyerne og job i estimeret revisionsfirma for at flytte ind i et tidligere bordel på Nørrebro – fast besluttet på at blande sig i det brogede lokalmiljø – også kendt som Nørrebronx. Iført hjælpsomhed og cottoncoat mænger han sig med kvarterets sprælske persongalleri og får nogle krogede skæbner rettet ud undervejs.

LÆS MERE

IMAQA

En fortælling om en dansk skolelærer, der kaster sig ud i det ukendte og møder kærligheden. Kærligheden til Grønland, til menneskene dér, til livet og ikke mindst til hende, der hævet over enhver tvivl er kvinden i hans liv. “”Bogen handler om en ydmyg dansker, der indser, at hans egen kultur er kantet og kluntet – og at de såkaldte primitive folk jo netop er alt andet end det . Flemming Jensen har fået en imponerende debut som romanforfatter.”” – B.T “”En solstrålehistorie – med ikke så få skyer på himlen. Historien om en mand, der finder sig selv, sin kvinde, sit (ud)sted på Jorden . Og Flemming Jensen fortæller den godt – der er flugt over feltet og smæk for skillingen.”” – Berlingske Tidende “”En roman fra Grønland, hvor humor og alvor hører sammen, og svaret på mange spørgsmål er ímaqa. Måske.”” – Kristeligt Dagblad “”Det gør både godt og ondt i hjertet at læse Flemming Jensens utroligt indlevede roman om livet i Grønland.”” – Ugebladet Søndag

Læs resten

DE DANSK VESTINDISKE NISSER

De tre dansk-vestindiske nisser, hr. Krøjs, hans kone Jane og lille Thomas, blev forladt af danskerne i 1917 og har derfor ikke smagt risengrød i 80 år! Men nu har nisserne mistet tålmodigheden og er taget til Danmark i jagten på den hellige grød. Her møder de opportunistiske politikere, filosofiske tv-kokke, berusede roligans og mange andre danske borgere, der vækker nissernes forundring over Danmark.

En underfundig fortælling i julekallender størelse om tre nisser der rejser fra de vestindiske øer til Danmark for at genfinde risengrøden, som danskerne tog med hjem da de solgte øerne i 1917.

LÆS MERE

DEN SURE HUMORIST

Morsom og provokerende debatbog om danskernes noder og unoder og humorens væsen.
Skuespilleren og Forfatteren Flemming Jensen (f. 1948) angriber i en række små artikler, tendenser i dagens Danmark som han ikke bryder sig om. Det er f.eks. mediernes og politikernes tendens til at følge flertallet, hvilket resulterer i en dyrkelse af det overfladiske og ligegyldige, frem for kvaliteten.

BEVE TIL MOGENS

Forfatteren/skuespilleren har skrevet breve hjem til sin hund Mogens fra rejser til forskellige steder i verden. Gensynet er glædeligt : den småfilosofiske humor, de tørre konstateringer og den naive fortællerstil: Vi læssede slæderne ved daggry; Påske i Sevilla; Nutår i Suditalien; skotsk fodbold; We Apologize for Any Inconvinience; En skæbne på Manhattan; Bibliotikaren på Veligandu; den islandske figter i Thisted; Kunsten i Prag.

Vejledning i Sælfangst

Flemming Jensen arbejdede som lærer i Nunarqarfik, et udsted i Grønland, fra 1973-1975. I Vejledning i sælfangst beretter han med megen humor om sit liv og færden blandt grønlændere. Og om bl.a. slædekørsel og forsøg på sælfangst.

“Denne bog er så sjov, at man beklager at den er så lille. Så man læser den hurtigt en gang til med samme festlige resultat.”
-Kjeld Rask Terkildsen, Berlinske Tidende.

“en serie forrygende morsomme beretninger om oplevelser i Nunarqarfik blandt fangere og andet godtfolk … Den er meget morsom”
-Jyllands-Posten 

Hør lektion et, to og tre i sælfangst