KULTUREN PÅ TVÆRS

I en pause midt i over 100 forestillinger på Folketeatret med JAVEL, HR. MINISTER kan Flemming Jensen nu opleves i en NY FOREDRAGS-TURNÉ 27/1 – 15/3 2014

Flemming Jensen er et levende bevis på, at kultur er bredspektret.

Manden er aktiv inden for dansk teater – både som skuespiller, dramatiker og instruktør. På litteratursiden er han forfatter til romaner og novellesamlinger – udgivet både herhjemme og i udlandet. Som entertainer i revyerne og i shows er han også på hjemmebane – han har været stand-up’er, før nogen fandt på at kalde det sådan. Som debattør blander han sig jævnligt i politik, og han har endog ikke fundet sig for fin til at lave TV – han er manden bag dynger af julekalendere, drama, underholdnings- og rejseudsendelser.
Og så er han altså foredragsholder.

Jensen holder fast i, at kultur ikke kun trives i nicher. Han insisterer på, at tingene hænger sammen – at en lille, smal forestilling på en intimscene i København ikke er finere end en glad sommerrevy i Sønderborg. Blot anderledes.
Læs resten

DIALOG

Det store problem er ikke forskelle
– men uvidenhed

”ET SMIL er den korteste vej mellem to mennesker –
det er hån, spot og latterliggørelse sjovt nok ikke.”

GLOBALISERINGEN er over os – verden bli’r mindre og mindre.
Og alligevel stiger portoen – det er da underligt!
Med ét er vi ikke så ens længere – og forskelle gi’r problemer.
Dem må vi tale om, og vi må ta’ dem alvorligt. Men samtidig må vi ikke
snyde os selv ved at glemme, at når folk er forskellige – så er det
underholdende! Det var jo det, vi tidligere rejste ud for at opleve –
nu får vi det bragt!
Læs resten

Spin, Spot og Spøg

– politik for hårdt prøvede

Gassen er gået af ballonen –
men derfor er der jo ingen grund til også at insistere på at være i dårligt humør.
Banker og finansverdenen søges reddet på same måde, som man desperat pumper en punkteret cykel, uden at lappe den først.
Med humoristens øjne ser Flemming Jensen sig rundt i dagens Danmark, der i så høj grad lægger vægt på spin – præsentation frem for substans.
Indpakningen er blevet vigtigere end gaven – livsstil vigtigere end liv.
Image og trends mere betydningsfulde end kvalitet – meningsmålinger bestemmer politikken – markedsføring er blevet dyrere end det produkt, der skal markedsføres – og demokrati betyder nu kun valgkamp.

Læs resten

CAUSERI – STAND UP CLASSIC

Hvad er der inde i det dumme svin?.

Det er nok mindre åleglat – men det er hverken mindre politisk, mindre satirisk eller mindre morsomt. Hvor man i dag diskuterer humorens grænser, siger denne forestilling helt klart: Intet er for stort til at blive behandlet humoristisk. Drivhuseffekten, globaliseringen, terrorismen, Irak krigen, De Forenede Bryggereiger…. det er alt sammen – alt det store og uoverskuelige. Og det nære, der trænger til at vi ser på det fra nye vinkler.

Læs resten

RISIKOEN VED AT VÆRE HUMORIST ER AT FOLK TROR, AT MAN LAVER SJOV

Om humoren som er en vigtig forudsætning for nuanceret kommunikation.
I foredrag fortæller Flemming Jensen, at der står al for stor respekt omkring folk, der er i dårligt humør – de betragtes som seriøse debattører, der bør tages alvorligt. Hvorimod der trækkes på skulderen af folk, dersiger nøjagtigt det samme – men har intellektuelt overskud til at tilføje humor.

BOOKING