Mig & Ulf

– the mini-musical

image1

Flemming Jensen og Ulf Pilgaard har ikke spillet sammen,
siden de to spillede “Sherlock Holmes og Dr. Watson” i 1985.

Men nu har Flemming skrevet et helt nyt, dansk lystspil til dem – faktisk en musical! En samfundssatirisk handling snor sig muntert og skarpt frem mellem deres forskellige successer gennem karrieren. Ikke så lidt af en repertoire-basker!

Flemming havde en helt klar aftale med Ulf og har også sendt ham manuskriptet – men siden da har det været svært for ham at komme i kontakt med Ulf… Nu står han over for publikum, og Ulf er endnu ikke dukket op!
Læs resten 

i ly af latter

a2-lilleFORLAGET SKRIVER:

Manden med de mange kasketter – og en enkelt nissehue…
I en underholdende og ærlig selvbiografi fortæller Flemming Jensen om et alvorligt liv fyldt med latter. En meget personlig øjenvidneskildring, hvor alderen mest tager form som smilerynker. Og så er han en af disse kunstnere, der aldeles utilbørligt blander sig i politik…
Du kender ham måske som grødnissen Lunte, som skuespiller, tv-vært, instruktør eller forfatter. Kært barn har mange kasketter.
I denne biografi er det forfatteren Flemming Jensen, som fortæller om mennesket Flemming Jensen. Ham, der skabte ængstelse hos sine forældre ved at lægge pegepinden på hylden og skifte den sikre lærergerning ud med det usikre liv som kunstner. Som har modtaget litteraturpriser i udlandet for sine bøger, han ikke kan få anmeldt herhjemme. Som stadig mærker savnet af sin bedste ven – Jesper Klein. Og som muligvis er den største trussel mod dansk film med (uoverlagte) mordforsøg på både Pilou Asbæk og Jesper Christensen.
For første gang svarer Flemming Jensen på mange års beskyldninger om at være flygtet i skattely i England.
Læs resten

The Sunshine Boys

Humoren har også sine klassikere – og Neil Simon’s The Sunshine Boys er en af de mest berømte. Og sjoveste. Forestillingen har lige lagt Londons West End for sine fødder – og sidste år slog den sig løs i Los Angeles, hvor duften fra Hollywoods frikadeller er mærkbar.
Filmversioner med folk som Walther Matthau og Woody Allen har været store successer.

Kort sagt: LATTEREN har runget i årevis kloden rundt – og nu bli’r den igen også hørbar her i landet. Med humoristens øjne er gnavpotter guld!
Læs resten

REGERINGEN KRÆVER FLERE FATTIGE … STRAKS!

Hjælp

FLYGTNINGE ER OGSÅ MENNESKER
Tale ved folketingets vedtagelse af ny lov 27/8 2015

Det er lidt uvant for mig at stå her. Normalt er min talerstol teateret…. men det må gå, som det kan. Jeg gider ikke bare holde mund.

”Flygtninge er også mennesker” står der på et banner dér – ja, det er den overskrift, vi samles under. ”Flygtninge er også mennesker” – det er jo sådan set en temmelig overflødig konstatering. Og der bør råbes vagt i alt andet end gevær, når vi er en så stor gruppe mennesker i vort land, der har følt, at det her i 2015 er nødvendigt at gøre opmærksom på noget så selvfølgeligt som, at flygtninge … er mennesker.
Vel at mærke – meget modige mennesker, handlekraftige mennesker, der for at skaffe deres børn og sig selv et liv – med netop livet som indsats har udstået strabadser og taget chancer, som I og jeg dårligt kan forestille os.
Vi taler ikke om bekvemmelighedsflygtninge eller nasserøve, men om mennesker, hvis verden er styrtet i grus. Og som så alligevel har samlet sig sammen og udvist et mod, en udholdenhed og en beundringsværdig ansvarsfuldhed over for egen situation.
Respekt! Bør de mødes med. Respekt!

Læs resten

Flemming Jensen modtager Harlekin Prisen 2014

Foto: Poul Rasmussen

En rørt og varm Flemming Jensen modtog Harlekinprisen 2014

I over to timer havde Flemming Jensen ydet en kraftpræstation på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center foran en udsolgt teatersal med ca. 600 publikummer, der havde klukket og grinet sig gennem forestillingen Fandens til fangstmænd, før han svedig (fangstmandstøj er meget varmt), træt og meget rørt fik overrakt Harlekinprisen 2014.

Direktør Ernst Trillingsgaard begrundede overrækkelsen med Flemming Jensens store bidrag til den danske teaterscene, hans muntre og lærerige forfatterskab, hans skuespillerroller i mange revyer bl.a. Aalborg Vinterrevy, som instruktør og hans tv-roller f.eks. elsket af alle børn som Lunte i Nissebanden.  Og så var han heldig at have skabt Jensen Tonight i en tid før den store nordjyske Jensen-navnesag, hvor Jensens Fiskerestaurant i Sæby af Højesteret er blevet dømt til at ændre navn, fordi Jensens Bøfhus vil beskytte sit brand.

–          Tænk hvis det havde været i dag, du skulle have lavet dit populære show, så var det aldrig blevet under navnet Jensen Tonight, sagde Ernst Trillingsgaard til en grinende sal. Direktøren fortalte også, at prismodtageren deler efternavn med godt 260.000 danskere, men når man siger Flemming Jensen, så siger folk DEN Flemming Jensen!

Harlekin Prisen blev første gang uddelt i 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum. Prisen består af en Harlekinstatuette, designet og udarbejdet af den nordjyske kunstner Lisbeth Lange, samt et pengebeløb på 15.000 kroner.

Tidligere er Harlekin Prisen tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010), Ghita Nørby (2011), Tommy Kenter (2012) og Per Pallesen (2013).

Læs resten

MOGENS OG MAHMOUD

UDKOMMER NU OGSÅ PÅ FRANSK OG ITALIENSK

Denne bog er blevet til på en lidt usædvanlig måde: Den startede som en teaterforestilling – læs derfor også under rubrikken TEATERSCENEN – og forestillingen inspirererede forfatteren til at brede historien ud, tilføje personer og locations, skrive fortællingen om på mediets præmisser og lade den blive til en selvstændig bog.

MOGENS OG MAHMOUD er historien om et utilsigtet venskab.
Hvad nu hvis en dansk muslim med mellemøstlige rødder pludselig var nødt til at have sin pæredanske chef boende i sin lejlighed på 7.sal i Avedøre?
Mahmoud er IT-nørd, Mogens er revisor med slips i neutral farve. Hertil kommer en lidt firkantet fiskeeksportør fra Hirtshals og hans medbragte kone samt en ung kvindelig fysioterapeut, en columnist og ikke mindst imamen fra Brønshhøj. Med dette brogede persongalleri samlet i den lille lejlighed på 7.sal er der lagt på til en politisk komedie, som også viser sig at være en varm kærlighedshistorie. MOGENS OG MAHMOUD er en menneskelig fortælling om, at vi uanset tro, tradition og kultur er lige så ens, som vi er forskellige.
Læs resten

INTERVIEW TIL POLITIKEN

28/8 2012

Overgår virkeligheden fiktionen når vi ser på de seneste ‘politiske sager’ i Danmark. Hele forløbet omkring Henrik Sass, PET og de påståede rockere- forbindelser. Lækagerne i sagen om Stephen Kinnocks skattesag. Statsministerparrets læserindlæg om homorygter osv.?
På ingen måde.
Da vi for ti år siden opførte forestillingen ”Spindoctor” på Nørrebros Teater – og viste hændelsesforløb, der fuldstændigt matchede nutidens virkelighed – vidste halvdelen af landets befolkning ikke, hvad en spindoktor var. Anmeldelserne var os venligt stemt – man havde moret sig glimrende, fandt forestillingen interessant, ”men så galt stod det da forhåbentligt ikke til”. Sagde man dengang – for man syntes nok, at vi strammede den. Men det kom det at passe!
Så man kan sige meget om satire – men det hjælper ikke.
Læs resten

INTERVIEW MED FLEMMING JENSEN

August 2012

Da Flemming Jensen boede i Grønland, knækkede han kirkens flagstang med sin hundeslæde så mange gange, at man til sidst måtte flytte den. Til gengæld lærte han rigtig meget om glædens kraft – om gensidig tillid og om trangen til at le ad de ting, vi ellers risikerer at skændes om.
Både som grødnissen Lunte, som revisoren Mogens (med slips i en neutral farve) og som Angela Merkel i årets Sønderborgrevy udlever Flemming Jensen sine drømme om at få danskerne til at le. Og det er faktisk en alvorlig sag…
Læs resten