NISSEBANDEN

Julemanden har tabt sit gode humør. Agent A38 sætter Nissebanden (Lunte, Gemyse, Pil, Skipper og Hr. Mortensen) på sagen. De skal finde de fire ting – julemandens gode humør består af:

* En fryd for øjet
* En kildren i næsen
* En liflen for øret
* En rislen ned ad ryggen

Tingene går ikke helt som smurt. Den hemmelige mission er i overhængende fare, da flaskeposterne forsvinder. Hvem opsnapper flaskeposterne? Hvad har de opdaget? Hvor er Lunte?

Julemanden ankommer, men må han tage tilbage med uforrettet sag. Lykkes missionen for vores helte, eller bliver de overflyttet til afdelingen for vatnisser? Er ansvaret, der hviler på deres skuldre, for stort?

Finder Julemanden sit gode humør?

Læs resten

NISSEBANDEN I GRØNLAND

Legenden lyder: En gang skal 2 funklene stjerneskud støde sammen med sådan en kraft at himmelhvælvet lader polarnatten springes af lys og ud af dette lyshav vil 2 stjernesten styrte mod jordkloden og dumpe ned i ødemarken, hvis du finder de 2 stjernesten og slår dem mod hinanden, vil du vælge stenens kraft, og så kan du ønske dig alle de ting du vil, hvis du vil, for det kan let gå galt. Julemanden sender en gås med brev om at han tager ud at leder efter stenene, og nissebanden skal lave julegaver til alle børnenene. I Holme Olstrup er der en mand ved navn Fiffig-jørgensen (Christoffer Bro) som vil have at julemanden flytter til byen. Han tager alle julemandens breve. A-38 (Hans Dal) får sendt brevene op til nissebanden i grønland, hvor de laver nogle af gaverne men de er lidt bagefter. Puk (Ann Hjort) finder stjernestenene men i starten ved de ikke det er dem, da de så finder ud af det vil de lede efter julemanden men Fiffig Jørgensen tager stenene og tryller sig om til at være julemand. Det går dog galt for ham og han afleverer stenene til nissebanden. De når at finde julemanden inden jul og han får lavet stenene om til stjerner igen.

Læs resten

NISSERNES Ø

Nissernes Ø er den tredie og sidste julekalender om Nissebanden, og den blev sendt første gang på DR i julen 2003. Til jul er der igen gang i den på Nissernes Ø, hvor den vil blive genudsendt.
Lige som i de foregående julekalendere har man valgt at dele den op i 24 afsnit, da det jo så passer med antallet af juledage i december op til juleaften.
Historien flyver os rundt mellem de tre smukkeste steder i verden: Grønland, Holme Olstrup og… De Dansk Vestindiske Øer.

Læs resten

MIN BARNDOMS JUL

 

 

 

Hør om Flemming Jensens Jule aften

Vejledning i Sælfangst

Flemming Jensen arbejdede som lærer i Nunarqarfik, et udsted i Grønland, fra 1973-1975. I Vejledning i sælfangst beretter han med megen humor om sit liv og færden blandt grønlændere. Og om bl.a. slædekørsel og forsøg på sælfangst.

“Denne bog er så sjov, at man beklager at den er så lille. Så man læser den hurtigt en gang til med samme festlige resultat.”
-Kjeld Rask Terkildsen, Berlinske Tidende.

“en serie forrygende morsomme beretninger om oplevelser i Nunarqarfik blandt fangere og andet godtfolk … Den er meget morsom”
-Jyllands-Posten 

Hør lektion et, to og tre i sælfangst