Spin, Spot og Spøg

– politik for hårdt prøvede

Gassen er gået af ballonen –
men derfor er der jo ingen grund til også at insistere på at være i dårligt humør.
Banker og finansverdenen søges reddet på same måde, som man desperat pumper en punkteret cykel, uden at lappe den først.
Med humoristens øjne ser Flemming Jensen sig rundt i dagens Danmark, der i så høj grad lægger vægt på spin – præsentation frem for substans.
Indpakningen er blevet vigtigere end gaven – livsstil vigtigere end liv.
Image og trends mere betydningsfulde end kvalitet – meningsmålinger bestemmer politikken – markedsføring er blevet dyrere end det produkt, der skal markedsføres – og demokrati betyder nu kun valgkamp.


Foredraget er tænkt som modgift.
For det er nu, vi må ty til at satse på naivitet, godtroenhed og letsindighed – latter og glæde. Hvis demokratiet skal reddes, kan det såmænd gerne ske med fis og ballade.
”Det er vigtigt, at man har is i maven! – Men nu skal man altså ikke vide ret meget om peristaltik for at indse, at hvis man har is i maven – så varer det ikke ret længe, før man bli’r kold i røven!”

Foredraget kan varieres mellem 45 min og 1 1⁄2 time.

Flemming Jensen har i de senere år meldt sig ind i samfundsdebatten med romaner, noveller og klummer. Han har markeret sig med adskillige holdningsprægede forestillinger på Nørrebros Teater, Det Kongelige Teater, Folketeatret og Det Danske Teater på turné landet rundt.

“Folk, der elsker røde pølser og respekterer lovgivningen, burde forskånes for nogensinde at få at vide, hvordan disse ting bli’r til.”

BOOKING