Flemming Jensen modtager Harlekin Prisen 2014

Foto: Poul Rasmussen

En rørt og varm Flemming Jensen modtog Harlekinprisen 2014

I over to timer havde Flemming Jensen ydet en kraftpræstation på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center foran en udsolgt teatersal med ca. 600 publikummer, der havde klukket og grinet sig gennem forestillingen Fandens til fangstmænd, før han svedig (fangstmandstøj er meget varmt), træt og meget rørt fik overrakt Harlekinprisen 2014.

Direktør Ernst Trillingsgaard begrundede overrækkelsen med Flemming Jensens store bidrag til den danske teaterscene, hans muntre og lærerige forfatterskab, hans skuespillerroller i mange revyer bl.a. Aalborg Vinterrevy, som instruktør og hans tv-roller f.eks. elsket af alle børn som Lunte i Nissebanden.  Og så var han heldig at have skabt Jensen Tonight i en tid før den store nordjyske Jensen-navnesag, hvor Jensens Fiskerestaurant i Sæby af Højesteret er blevet dømt til at ændre navn, fordi Jensens Bøfhus vil beskytte sit brand.

–          Tænk hvis det havde været i dag, du skulle have lavet dit populære show, så var det aldrig blevet under navnet Jensen Tonight, sagde Ernst Trillingsgaard til en grinende sal. Direktøren fortalte også, at prismodtageren deler efternavn med godt 260.000 danskere, men når man siger Flemming Jensen, så siger folk DEN Flemming Jensen!

Harlekin Prisen blev første gang uddelt i 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum. Prisen består af en Harlekinstatuette, designet og udarbejdet af den nordjyske kunstner Lisbeth Lange, samt et pengebeløb på 15.000 kroner.

Tidligere er Harlekin Prisen tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010), Ghita Nørby (2011), Tommy Kenter (2012) og Per Pallesen (2013).

Tv- og revyskuespiller, forfatter, instruktør og entertainer. Det er blot nogle af de titler, Flemming Jensen kan skrive på sit CV.

De fleste kender ham nok som den kluntede og grødelskende nisse Lunte i Nissebanden i Grønland.

Eller fra sine utallige optrædener i Hjørring Revyen og Tivoli Revyen. Men Flemming Jensen er ikke kun tilpas på scenen. Også bag scenen har han i mange år både skrevet og instrueret kendte revyer, teaterforestillinger og julekalendere.

Allerede som 10-årig fik Flemming Jensen debut på det store filmlærred. Han medvirkede i ”Far til fire og ulveungerne”.

Men det var først, da han som teenager optrådte på Sørens Værtshus på Bornholm, at karrieren for alvor tog fart.

Multitalentet Flemming Jensen er også en populær forfatter, hvor han blandt andet har skrevet romanerne ”Imaqa” og ”Den skyldiges Uskyld” samt selvhjælpsbogen ”Vejledning i sælfangst”. Desuden er han uddannet folkeskolelærer, har været korporal på Bornholm og har i en årrække boet i Grønland.

Flemming Jensen har, via sin medvirken i revyer, one-man shows samt to-mandsteater med sin nu afdøde og gode ven Jesper Klein primært arbejdet inden for det humoristiske felt.

I de senere år har han markeret sig med holdningspræget teater, hvor blandet andet krigsførelsen i Irak og den danske indvandrerlovgivning har været diskuteret.

I mere end et halv århundrede har den folkekære skuespiller været en del af branchen, og med det store engagement, bredtfavnende og store talent og ikke mindst hårde arbejde, er Flemming Jensen fortjent blevet valgt som den 12. modtager af Harlekin Prisen 2014.

Harlekin Prisen
Harlekin Prisen blev første gang uddelt i 2003 i forbindelse med Aalborg Kongres & Kultur Centers 50 års jubilæum. Prisen består af en Harlekinstatuette, designet og udarbejdet af den nordjyske kunstner Lisbeth Lange, samt et pengebeløb på 15.000 kroner.

Harlekin Prisen fundats lyder: ”Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget – ikke mindst et ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere”.