CAUSERI – STAND UP CLASSIC

Hvad er der inde i det dumme svin?.

Det er nok mindre åleglat – men det er hverken mindre politisk, mindre satirisk eller mindre morsomt. Hvor man i dag diskuterer humorens grænser, siger denne forestilling helt klart: Intet er for stort til at blive behandlet humoristisk. Drivhuseffekten, globaliseringen, terrorismen, Irak krigen, De Forenede Bryggereiger…. det er alt sammen – alt det store og uoverskuelige. Og det nære, der trænger til at vi ser på det fra nye vinkler.

Og vi ler!

-her er jensen for alvor sjov!

Man kunne kalde det for “Et foredrag med løse manchetter” eller “Stand-up med indhold” eller “Et causeri”. Kald det, hvad de vil, men det er Jensen solo på slap line, i op til et par timer med eller uden pause.

I en forunderlig og personlig blanding af skarpe politiske og især kulturpolitiske holdninger, anekdoter, festlighed, bagstræb, glæde ved livet, væmmelse ved massemediernes magt og nysgerrighedens fryd ved rejser til fremmede lande, som Jensen kender og er kendt for via sine mange TV udsendelser “jensen rejser”, tales der om “Danmark og Andre Mærkelige Steder i Verden”. “Jensens fornæmmelse for kram” kunne man kalde foredraget – hvis man er i det humør. Foredraget kane have forskelligt indhold, alt efter tilhørerens interessesfære.

BOOKING

GLÆDE OG UNDREN

“Der står en man på en scene, indtil der er pause – og efter pausen står han der igen.
Handlinsreferat slut.
Story-telleng, monolog, stand-up, causer… ordene er mange. Og kan benyttes efter behaf eller mangel på samme. Vi har valgt at støve det gamle ord CAUSERI lidt for at minde om, at der trods nuanceforskelle intet nyt er under solen. Dette er ikke ment som en sur betragtning – tværtimod!
Vi har sat os ned – en englænder og en dansker – og set os om i vort liv og vor tid og hinandens lande – Vi har forsøgt at fundere over det, der vakte vor undren.
Paradoksalt nok var det forestillingen Spindoctor – der beskæftiger sig med kynismen i det politiske spil – der bragte os sammen. Paradoksalt, fordi vi har nået en alder, hvor vi er voksne nok til at vedkende os naivitet og godtoenhed – og prise letsindighed og glæde. Aftenens enetale er en slags modreaktion på det kyniske og skruppelløse scenarium i Spindoctor.
Man kan slås for det, man har kært, ved at prise det- eller ved at udstille det, der truer det.
Vi er besindige mennesker og bilder os ikke ind at ha’ fundet de vises sten. De udfald, der måtte komme, er ikke i så høj grad udtryk for, at der er noget, vi har fundet ud af – de er snarere udsprunget af, at der er noget, vi ikke kan forstå.
Og i en meget konstant samtid har vi så ikke kunnet nære os for, uden blusel, at tale om det, der vækker vor glæde.
Tro os – jo ældre man bli’r, jo mere overbevist bliver man om Glædens kraft.
Herom mere – i en aften hvor vi har forsøgt at fylde en helt enkel form – primært med: Undren og Glæde.”

Yours sincerely
Alistair Beaton & Flemming Jensen
(nordeuropæiske forfattere)


OS OG DE ANDRE


GLOBALISERINGEN


DEMOKRATI


AT HÆLDE VAND I ØRET Du Skal Elske Din Næste