CAUSERI

NØRREBROS TEATER 2004

Efter 179 gange med forestillingen ”SPINDOCTOR”, der var et gennembrud og en nyfødsel af det politiske teater, smyger Flemming Jensen rollen som den åleglatte Spindoctor af sig og træder frem som sig selv. Hvad var der inden i det dumme svin?

Det er nok mindre åleglat – men det er hverken mindre politisk, mindre satirisk eller mindre morsomt.
Hvor man i dag diskuterer humorens grænser, siger denne forestilling helt klart: Intet er for stort til at blive behandlet humoristisk.
Drivhuseffekten, globaliseringen, terrorismen, Irakkrigen, De Forenede Bryggerier… det er der alt sammen – alt det store og uoverskuelige. Men også det nære, der trænger til, at vi ser på det fra nye vinkler.
Og vi ler! I den udstrækning humor ikke bringer indsigt, åbner den døren til indsigten.

Skulle der blive udskrevet valg inden længe, vil det være direkte uforsvarligt at sætte sit kryds uden at ha’ set forestillingen.

Denne forestilling markerer, at Flemming nu har stået 25 år på den danske scene. Den er skrevet af Flemming Jensen og den engelske forfatter og dramatiker Alistair Beaton (der har skrevet Spindoctor, TV-serierne ”Spitting Image”, ”Not the nine o’clock news” og meget andet godt).

CAUSERI havde premiere på Nørrebros Teater nytårsaften 2004 – og vil nu kunne opleves også andre steder rundt i landet. Forestillingen kan skæres til og versioneres – både i længde og i relation til indhold.